Stratégie et Conseils — 14/02/2018 at 06:09

Wedstrategie Olympische Winterspelen 2018

door

(9 – 25 februari)

Sustainability

Kijkers uit alle uithoeken van de wereld kijken momenteel met ingehouden adem toe in de hoop dat hun land internationale glorie bereikt op de Olympische Winterspelen van 2018 in Pyeongchang, Zuid-Korea. Nu de actie al bezig is, is het tijd om mee te spelen met behulp van ons vooruitzicht op weddenschappen hieronder!

Achtergrondinfo

In Pyeongchang worden de 23e Olympische Winterspelen gehouden. Het is de tweede keer dat de Olympische Spelen in Zuid-Korea worden gehouden; Seoul was al eens gaststad voor de Olympische Zomerspelen in 1988. De spelen gaan door in 102 evenementen in 15 sportdisciplines. Vier jaar geleden, in Sochi, was het Noorwegen dat de meeste gouden medailles behaalde. Het land behaalde er maar liefst elf, één meer dan Canada. Het waren weliswaar de Verenigde Staten die het grootste aantal medailles behaalden op het evenement, in totaal 28, maar slechts negen daarvan waren gouden medailles.

Olympische wintersporten

Alpine skiën Kunstschaatsen Shorttrack
Biatlon Freestyle skiën Skeleton
Bobsleeën IJshockey Schansspringen
Langlaufen Rodelen Snowboarden
Curling Noordse combinatie Snelschaatsen

Tips voor gewone weddenschappen

  • Totaal aantal medailles

De vorige gastheer Rusland zou uiteindelijk naar de vijfde plaats in de algemene medaillestand zakken, nadat het in november 2017 13 medailles (vier gouden) verloor toen 43 atleten werden gediskwalificeerd omdat ze betrokken waren bij de door de staat gesponsorde dopingaffaire. Welk land is het best geplaatst om te profiteren van de afwezigheid van de voormalige Olympische sterren?

Noorwegen (@1,85) is favoriet om hun plaats boven aan de medailletabel te behouden. De Noren zijn van oudsher sterk in alle alpiene disciplines, maar lijken zwakker in de meeste andere sporten. De VS (@6,75) heeft zijn grootste team ooit naar de Winterspelen gestuurd – 241 atleten die in alle 15 disciplines van zeven sporten zullen strijden. Duitsland (@2,81) zou beter moeten doen dan de teleurstellende 6e plaats op de medailletabel van Sochi. De Duitsers zijn traditioneel sterke mededingers in de rodel- en biatlonevenementen.

  • IJshockey bij de mannen

Aangezien er geen NHL-spelers aan de wedstrijden meedoen, heeft de competitie zich opengesteld voor een breed scala aan teams. Wie zal het meest profiteren van de afwezigheid van de NHL-spelers? Het werpt enige twijfel op over de uitdagingen van de VS (@15,00) en Canada (@5,25) in het bijzonder voor de gouden medailles. Het is vermeldenswaard dat, ondanks de Russische opschorting als gevolg van door de staat gesponsorde doping, sommige Russische atleten onder een neutrale vlag mogen meedoen als “Olympische atleten uit Rusland” (@2,20). Met de grote jongens verzwakt, kan Zweden (@5,50) misschien ver geraken, na een tweede plaats vier jaar geleden.

  • Kunstschaatsen bij de mannen

De Japanner Yuzuru Hanyu (@2,75) is als Olympisch en Wereldkampioen licht favoriet bij de mannen, maar moest dit seizoen genoegen nemen met tweede plaatsen op evenementen in Moskou en Montreal. Nathan Chen die de VS (@2,80) vertegenwoordigt, versloeg Hanyu in Rusland en won elk belangrijk evenement waaraan hij dit seizoen heeft meegedaan. Ook met een andere Japanse ster, Shoma Uno, moet rekening worden gehouden nadat hij Skate Canada won. Hij behaalde in 2017-2018 twee eerste en drie tweede plaatsen.

Ga naar @goldenpaldenpalace.be voor al je weddenschappen op de spannende Winterspelen van 2018 in Pyeongchang!

Commentaires

comments

Het is niet langer mogelijk een reactie te plaatsen.