WK 2018 — 23/05/2018 at 11:06

Top 5 van Belgische doelpunten in de geschiedenis van het internationale toernooi

door

11

Na bijna vier lange jaren is het wachten bijna voorbij, want het grootste voetbaltoernooi op aarde keert terug naar huiskamers over de hele wereld. Van 14 juni tot 15 juli strijden 32 teams om zich tot wereldkampioen te kronen. Door de jaren heen hebben we een aantal memorabele doelpunten van de Belgische nationale ploeg gezien. Hieronder vind je onze top 5!

5. Dries Mertens

(België tegen Algerije, 2014)

Na onverwachts achter te zijn gekomen door een penalty bracht Fellaini de Belgen op gelijke hoogte met een typisch kopbaldoelpunt. In de 80ste minuut en met de tijd wegtikkend, gaat België in de tegenaanval en komt met 3 spelers tegen 2 voor het doel van Algerije. De bal wordt vanop links naar Eden Hazard gespeeld, die hem doorlaat voor Dries Mertens. Die kijkt even op, kiest een hoek en schiet de bal voorbij Rais Mbolhi in het Algerijnse doel.

4. Luc Nilis

(België tegen Zuid-Korea, 1998)

België had zich met een grote overwinning in zijn laatste wedstrijd tegen Zuid-Korea, dat al was uitgeschakeld, kunnen kwalificeren, maar ze behaalden slechts een 1-1 gelijkspel. België kwam op voorsprong in de tweede helft dankzij een prachtige aanval van Luc Nilis. Zuid-Korea was tot 10 mannen herleid na een rode kaart, en het momentum lag bij België toen in de tweede helft een hoekshop werd toegekend. Na slecht wegwerken viel de bal met wat geluk voor Nilis, die de bal hard langs de keeper schoot en juichend wegrende.

3. Philippe Albert

(België tegen Duitsland, 1994)

Misschien was zijn doelpunt op het einde maar een eerredder, want Duitsland won met 3-2. Toch kijken we nog met plezier hoe Philippe Albert de bal met chirurgische precisie behandelde alvorens hem kalm voorbij Bodo Illgner te leggen in de 90e minuut van de tweede ronde van België in de VS ’94.

2. Enzo Scifo

(België tegen Uruguay, 1990)

Na zijn openingswedstrijd tegen Zuid-Korea te hebben gewonnen, wist België dat winst tegen het Zuid-Amerikaanse Uruguay een plaats in de knock-outfases van het toernooi zou opleveren. Bij een voorsprong van 1-0 maakte Enzo Scifo met een prachtig afstandsschot het tweede doelpunt en zorgde er zo voor dat de Belgen meer ontspannen konden gaan spelen.

1. Mark Wilmots

(België tegen Japan, 2002)

In de edities van 1994, 1998 en 2002 scoorde Wilmots in totaal 5 doelpunten, waarmee hij de topscoorder is in de Wereldbekergeschiedenis van België. Wie anders dan hij kon het openingsdoelpunt scoren in het 2-2 gelijkspel tegen gastland Japan in de openingswedstrijd van Groep H? Eric van Meir lobde de bal naar Wilmots, die vanop 12 meter scoorde met een prachtige volley.

We kozen ook enkele aantrekkelijke vroege noteringen op België uit in de Wereldbeker van dit jaar!

Toernooiwinnaar België @12,00
Speler van het toernooi Eden Hazard @25,00
Topscoorder Romelu Lukaku @18,25
Winnaar/topscoorder België/Messi @60,00
Uitschakeling: België Kwartfinale @3,25

Ga naar @goldenpalace.be en ontdek de laatste noteringen en weddenschapsmarkten op het meest langverwachte sportevenement van het jaar!

Commentaires

comments

Het is niet langer mogelijk een reactie te plaatsen.