Tennis — 22/05/2019 at 12:09

Roland Garros 2019: alles wat je moet weten (26 mei – 9 juni)

door

123Op Roland Garros in Parijs, het decor voor de de tweede Grand Slam van het jaar, gaan spelers de strijd aan voor de titel van gravelkoning en –koningin. Lees onze voorbeschouwing en verbeter je weddenschapsstrategie!

Om te onthouden

Gravelbaan

De omstandigheden, en dan vooral de soort van baan waarop in elk toernooi wordt gespeeld, vormen een belangrijke factor bij het wedden. Op Roland Garros zijn sommige spelers beter of minder goed, omdat gravel het spel vertraagt. Wat betreft de snelheid van de banen, zullen de omstandigheden op de French Open naar verwachting gelijk blijven. De afgelopen drie jaar werd 62,3% van de opslagpunten gewonnen.

Spelersvoorbeschouwing

Rafael Nadal (@1.95) won in de finale van de Italian Open afgelopen zondag in drie sets van de nummer 1 van de wereld, Novak Djokovic. De eenzijdige prestatie brengt Nadal duidelijk naar voren als favoriet voor het enkelspel mannen op de French Open. De Spanjaard kan de trofee voor het derde opeenvolgende jaar winnen, en voor de 12e keer in het algemeen. Hij verloor hier slechts een set in de edities 2017 en 2018. Het nummer 1 van de wereld, Novak Djokovic (@3.05) zal met vertrouwen aan het toernooi deelnemen, aangezien hij het seizoen 2019 tot nu toe onder controle heeft. Hij behaalde een zevende titel op het eerste grote toernooi van het seizoen, de Australian Open. Roger Federer (@18.50) is er voor het eerst weer bij sinds zijn deelname in 2015 en kan in Parijs op zoek gaan naar zijn 21e Grand Slam-overwinning.

Titelverdedigster Simona Halep (@5.00) heeft al laten zien hoe goed ze zich voelt op gravel. Ze is hier favoriet, ook al omdat ze in 2017 de finale bereikte. Naomi Osaka (@12.00) won haar eerste Grand Slam-titel in 2018 op de US Open, waarna ze al snel een tweede titel won op de Australian Open in januari. De Japanse speelster heeft het de laatste tijd echter moeilijk op gravel. De voormalige nummer 1 Serena Williams (@13.00) trok zich terug uit de Italian Open in Rome als gevolg van een aanhoudende knieblessure, maar zou op tijd hersteld moeten zijn om hier mee te dingen naar een 23e Grand Slam.

Weddenschapsstrategieën

Live-inzetten

Liveweddenschappen zijn een interessante manier om je winst op Roland Garros te verhogen. Het belangrijkste is te kijken hoe de spelers zich tijdens de wedstrijd gedragen en of ze hun mogelijkheden ten volle benutten. De bedoeling is om in te zetten op de favoriet wanneer de underdog in de eerste set vroeg op voorsprong is gekomen, ervan uitgaande dat de kansen sterk in de richting van de favoriet zullen uitgaan.

Inzetten op games

Bij het inzetten op het resultaat van een game moet je op het moment dat de actie zich ontvouwt proberen te voorspellen wie de volgende punten zal scoren en de game zal winnen. De kansen zullen per score schommelen, dus het is een kwestie van het vinden van een balans tussen hoge kansen en veilig inzetten! Als Novak Djokovic bijvoorbeeld 15 – 40 achterstaat in een game tegen een lager geklasseerde speler, kan je ervan uitgaan dat hij zal terugslaan dankzij zijn sterke opslagspel. Zijn kansen om de game te winnen, zijn dan gestegen en kunnen je een mooie winst opleveren.

Inzetten op sets

Hoewel de allerbeste spelers nu en dan een set verliezen, zijn er in het tennis zelden verrassingen te noteren als de favorieten het momentum aan hun zijde hebben. Een slimme zet is om in een wedstrijd enkele games de kat uit de boom te kijken en na te gaan welke speler de set domineert. Het is bijvoorbeeld niet erg riskant om in te zetten op winst voor Simona Halep als ze met 5-3 leidt.

Roland Garros 2019 gaat zondag van start. Maak gebruik van de mobiele weddenschapsfunctie en profiteer van een snelle en vlotte toegang tot de beste noteringen @goldenpalace.be!

Commentaires

comments

Het is niet langer mogelijk een reactie te plaatsen.