Equipes Nationales, Ivoorkust, WK 2014 — 14/06/2014 at 05:21

Onze Big Odds Voor de Wereldbeker: De Olifanten

door

Ook al lijken Brazilië, Argentinië, Duitsland en België favoriet om de wereldbeker van 2014 te winnen, toch kunnen sommige teams ook van zich laten spreken en in juli voor een verrassing zorgen. Wij denken dan vooral aan de Ivoriaanse Oranje Olifanten, die garant staan voor een mooi spektakel en bij onze Big Odds voor de Wereldbeker te vinden zijn.

Big Odds voor de wereldbeker - Ivoorkust

Ivoorkust, leider van het Afrikaanse voetbal

De Olifanten van Ivoorkust staan in het FIFA-klassement van de maand mei op de 21e plaats van de 207 en bevestigen hiermee hun leiderschap binnen het Afrikaanse voetbal, vóór onder andere Egypte (24e plaats), Algerije (25e plaats) en Ghana (38e plaats). Ivoorkust wordt soms als een wat verouderd team gezien, maar de selectie van het West-Afrikaanse land is desalniettemin zeer ervaren, met spelers als Drogba, Kalou of zelfs nog Gervinho die ervan dromen om zich eindelijk neer te zetten op het internationale toneel. De vorige wereldkampioenschappen ging Ivoorkust onderuit in bijzonder zware groepen: in 2006 in een poule met Argentinië en Nederland, in 2010 met Portugal en Brazilië.

Op het middenveld worden de Olifanten aangevoerd door Yaya Touré, die een grandioos seizoen bij Manchester City achter de rug heeft. Het team kan rekenen op zijn talent voor krachtige kopballen, zijn kwaliteit om de bal te heroveren en zijn vermogen om snel naar voren te manoeuvreren. Als derde op de topscoorderslijst van de Premier League, na Suárez en Sturridge,  heeft Touré maar liefst 20 doelpunten gescoord in de 34 wedstrijden die hij dit seizoen voor Manchester City speelde. Het laatste pluspunt van Ivoorkust is dat het profiteert van een diverse, haalbare poule, die bestaat uit Colombia, Japan en Griekenland.

 

De zwakkere punten van de Ivoorkust

Het land speelt met een team uitstekende individuen, maar Ivoorkust zal erin moeten slagen een collectief te smeden als het 13 juli de beker mee naar huis wil nemen. Laten we niet vergeten dat de Olifanten bijna hun ticket voor Brazilië zijn misgelopen in de play-off tegen Senegal.

 

De speler die je in de gaten moet houden

Je zal het waarschijnlijk al goed ingeschat hebben: tijdens dit WK zulllen de ogen vooral gericht zijn op Yaya Touré. De oud-speler van Barcelona, die onlangs met Manchester City zijn tweede Engelse kampioenstitel veroverde, weet dat zijn moment gekomen is. Omdat zijn prestaties bij zijn club boven verwachting zijn, zal hij zeker deze zomer in de nationale ploeg zijn potentieel moeten aantonen.

Bekijk hier de 24 doelpunten van Yaya Touré van dit seizoen in het shirt van de Citizens:

 

De Big Odd

Serge Aurier, de opkomende rechtsback bij Toulouse FC, heer ter twee uitstekende seizoenen bij onze Franse buren opzitten. Hij wordt trouwens genoemd in het seizoenselftal van de Ligue 1 van 2013-2014. Hij is solide en ruig in de verdediging, met een offensieve aandeel dat steeds interessanter wordt. Dit WK kan voor hem de gelegenheid zijn om in de komende jaren een onbetwiste steunpilaar van het Ivoriaanse voetbal te worden. Hij is zonder twijfel onze ‘Big Odd’ bij het WK voor onze Ivoriaanse vrienden.

 

Praat over de eerste wedstrijd van Ivoorkust

Ivoorkust - Japan, 14 juni 2014

De voorspelling van Jan Ceulemans: 1-0-overwinning voor Ivoorkust (quote @6.6)

De voorspelling van Walter Baseggio: Meer dan 2,5 doelpunten (quote @2.4)

Denkt jij dat Ivoorkust deze zomer het feest voor Brazilië kan bederven? Laat hieronder jouw commentaar achter!

 

Commentaires

comments

Het is niet langer mogelijk een reactie te plaatsen.