WK 2014 — 26/06/2014 at 10:32

De Latijns-Amerikaanse teams presteren op het WK

door

Afgezien van Honduras en Ecuador, die nog moeten strijden om een plaats in de achtste finale van het WK 2014, hebben de Latijns-Amerikaanse ploegen tijdens de groepsfase allen hun mannetje gestaan. Maar liefst 7 van de 10 Latijns-Amerikaanse ploegen (Brazilië, Mexico, Costa Rica, Colombia, Uruguay en Argentinië) hebben al hun ticket voor de volgende ronde gepakt. Behalve Brazilië en Argentinië, voor wie het behalen van de achtste finale niet minder dan geëist werd, kunnen we spreken van een fantastische prestatie! Maar wat zijn de oorzaken van de Latijns-Amerikaanse opmars? 

Costa Rica Fan-wk2014

Net als thuis!

Het feit dat dit WK op het Zuid-Amerikaanse continent wordt gehouden is zeker een factor die de goede resultaten van de Latijns-Amerikaanse teams kan verklaren. Het is zeker zo dat de spelers van deze ploegen lichamelijk gezien beter voorbereid zijn op de klimatologische omstandigheden en het tijdsverschil, ook al speelt de meerderheid van de sterspelers (Neymar, T. Silva, Oscar, Messi, Suárez, Ochoa, Vidal, Alexis Sanchez) in Europese competities.

Doordat er al jaren wordt uitgekeken naar het evenement in dit werelddeel, hebben de supporters van deze nationale ploegen zich bovendien kunnen organiseren om  in de  stadions van het WK massaal aanwezig te zijn en hun onwankelbare steun aan hun respectievelijke selecties te tonen.

 

Het oude continent faalt

De goede prestaties van de Latijns-Amerikaanse teams moeten we vergelijken met de ineenstorting van de ‘grote voetballanden’. Spanje is zelfs tijdens zijn eerste wedstrijd tegen Nederland ten onder gegaan (1-5), wat ervoor gezorgd heeft dat Chili het laatste zetje aan la Roja kon geven en het ticket voor de achtste finale, wat vooraf gezien toch weggelegd was voor de Spanjaarden,  kon weggrissen. In groep D konden we met enig vertrouwen zeggen dat Engeland en Italië naar de volgende ronde zouden doorgaan, maar Costa Rica en Uruguay hebben zich tegen alle verwachtingen in weten te plaatsen voor de achtste finales. Ghana, dat deze donderdag het tegen Portugal opneemt, heeft nog altijd hoop om zich te kwalificeren door te profiteren van het slechte WK van Cristiano Ronaldo en zijn ploeggenoten.

 

Hoever gaan ze komen?

Eén ding is zeker, twee Latijns-Amerikaanse teams zullen aanwezig zijn in de kwartfinale en één in de halve finale. De winnaars van de wedstrijden Brazilië-Chili en Colombia-Uruguay zullen elkaar namelijk tegenkomen op 4 juli in Fortaleza, een strijd voor een plaats in de halve finale die een kolkende strijd belooft te worden.

Aan de andere kant van het schema zou Argentinië de kwartfinale moeten halen, maar l’Albiceleste zal het risico lopen het in de halve finale te moeten opnemen tegen de spectaculaire Duitse Mannschaft in een wedstrijd die zeer offensief belooft te worden en waarin tot het bittere einde zal worden gestreden.

De vraag blijft wat de surprises van Latijns-Amerikaanse kant  (Costa Rica en Colombia) dit WK gaan doen. Voor het moment winnen ze veel sympathie door hun spel en hun enthousiasme. Terwijl ze geruisloos verder sluipen, kunnen deze ploegen heel goed voor een verrassing zorgen en veel verder komen dan wat iedereen voor dit WK voorspeld had.

Wat vind jij van de prestaties van de Latijns-Amerikaanse teams? Welke ploegen hebben jou het meest teleurgesteld en welke hebben jou het meest verrast? Schrijf hier jouw mening!

Zet in op Brazilië – Chili die op zaterdag 28 juni 2014 spelen.

Zet in op Colombia – Uruguay die op zondag 29 juni 2014 spelen.

Zet in op Costa Rica – Griekenland die op zondag 29 juni 2014 spelen.

Zet 10 euro in op Costa Rica als wereldkampioen en je kunt 510 euro winnen!

Commentaires

comments

Het is niet langer mogelijk een reactie te plaatsen.