Pro League — 28/03/2018 at 12:43

Jupiler Pro League Vooruitblik op de play-offs

door

1

We zijn bijna einde maart, wat betekent dat de Jupiler Pro League aan de tweede fase van het seizoen 2017-2018 begint: de start van de play-offs!

Format

1. Play-off 1

Ploeg Punten
1 Club Brugge 34
2 Anderlecht 28
3 Sporting Charleroi 26
4 Gent 25
5 Genk 22
5 Standard Luik 22

Play-off 1 wordt gespeeld door de top 6 van het reguliere seizoen. Elke club speelt tweemaal tegen de andere ploegen. Met kwalificatie voor de Champions League en de kampioenstitel staat er hier nog veel op het spel.

Nu het aantal punten van het reguliere seizoen is gehalveerd, staat Club Brugge op kop met 34 punten. De kampioen van vorig jaar, Anderlecht, zal van zijn grote rivaal moeten winnen als het nog aanspraak wil maken op de titel. De winnaar van play-off 1 wordt kampioen en mag volgend seizoen deelnemen aan de trekking van de Champions League. De tweede in de stand krijgt een plaats in de kwalificatiefase voor de Champions League, terwijl de ploeg die derde eindigt mag deelnemen aan de Europa League.

Openingswedstrijden

Vrijdag 30 maart  20.30 uur

Standard Luik tegen Sporting Charleroi

Hoe kunnen de play-offs beter starten dan met deze Waalse derby tussen de oude rivalen Standard Luik en Sporting Charleroi? Beide ploegen speelden dit seizoen al twee keer tegen elkaar, en beide keren eindigde de wedstrijd op een gelijkspel. Gebeurt dit ook een derde keer?

Je kan kiezen voor ‘Einduitslag: Gelijkspel’ @3,61!

Zondag 1 april 18 uur

Anderlecht tegen KAA Gent

Een overwinning voor Anderlecht in zijn openingswedstrijd tegen KAA Gent zou de kloof met de koploper verkleinen tot maar drie punten en de druk opvoeren op Club Brugge, dat zijn eerste wedstrijd dan nog moet spelen. Een briljant thuisrecord tegen Gent (de laatste 10 wedstrijden: 6 gewonnen, 3 gelijk gespeeld, 1 verloren) kan suggereren dat het opnieuw een gemakkelijke avond zal zijn voor paarswit in het Constant Vanden Stock Stadion.

Ontvang €88 met een inzet van €10 op ‘Correcte score: 2-0’!

Maandag 2 april 18 uur

Club Brugge tegen Genk

Club Brugge mag in zijn openingswedstrijd tegen Genk geen steek laten vallen en zo zijn eerste achtervolgers laten overnemen. Met zes punten voorsprong rekent Brugge op topspelers als Brandon Mechele en Ruud Vormer voor het behalen van een 15de titel.

Mooie waarde op ‘Club Brugge wint zonder tegendoelpunt: ja’ @2,71!

2. Play-off 2

Groep A

Groep A Groep B
Team Punten Team Punten
1 KV Kortrijk 0 1 KAS Eupen 0
2 SK Lierse 0 2 Beerschot Wilrijk 0
3 Oud-Heverlee Leuven 0 3 Lokeren 0
4 Royal Excel Moeskroen 0 4 KV Oostende 0
5 Waasland-Beveren 0 5 RAFC 0
6 Zulte-Waregem 0 6 STVV 0

Play-off 2 bestaat uit de ploegen van plaats 7 tot 15 in het klassement, aangevuld met drie ploegen uit 1ste klasse B. Ze zijn ingedeeld in twee groepen van zes ploegen. De winnaars van beide groepen spelen één keer tegen elkaar om de uiteindelijke winnaar van de play-off te bepalen. Die uiteindelijke winnaar speelt één wedstrijd tegen het vijfde geplaatste team van play-off 1 om te bepalen wie naar de Europa League mag gaan.

Geselecteerde openingswedstrijden

Zaterdag 31 maart 18 uur
Geselecteerde openingswedstrijdenPlay-off 2 bestaat uit de ploegen van plaats 7 tot 15 in het klassement, aangevuld met drie ploegen uit 1ste klasse B. Ze zijn ingedeeld in twee groepen van zes ploegen. De winnaars van beide groepen spelen één keer tegen elkaar om de uiteindelijke winnaar van de play-off te bepalen. Die uiteindelijke winnaar speelt één wedstrijd tegen het vijfde geplaatste team van play-off 1 om te bepalen wie naar de Europa League mag gaan.

KV Kortrijk tegen Waasland-Beveren

Kortrijk miste op een haar na play-off 1 en hoopt zich te kunnen plaatsen voor de Europa League volgend jaar. Naar verwachting zal het een goed resultaat kunnen neerzetten tegen Waasland-Beveren, dat over het hele seizoen slechts 3 uitwedstrijden won.

Verdubbel je ontvangst met ‘Einduitslag: KV Kortrijk’ @2,05!

Zondag 1 april 20 uur

Zulte-Waregem tegen Oud-Heverlee Leuven

Wisselvalligheid kostte Zulte-Waregem een plaats in play-off 1, want het verloor 15 keer dit seizoen. Het behaalde ook het minste aantal gelijke spelen van de hele competitie, slechts 4 keer in 30 wedstrijden. De wedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven uit 1ste klasse B kan wel eens een moeilijke wedstrijd worden.

Verhoog je kansen op winst met ‘Correcte Score: 2-1, 3-1 of 4-1’ @3,97!

Maandag 2 april 14.30 uur

Antwerp tegen KV Oostende

Een andere aantrekkelijk wedstrijd om te eindigen is Antwerp tegen KV Oostende in het Bosuilstadion. Hier valt een gesloten, gelijkopgaande wedstrijd te verwachten. Krijgen we een overwinnaar aan het einde van de wedstrijd?

Je kunt hier kiezen voor ‘Einduitslag: Gelijkspel’ @3,53!

Volg de play-offs van de Jupiler Pro League @goldenpalace.be en ontdek de beste kansen en noteringen op de markt!

Commentaires

comments

Het is niet langer mogelijk een reactie te plaatsen.