Stratégie et Conseils — 28/02/2018 at 09:43

Hoe je kansen verzilveren via Totalen Over/Onder

door

1Een van de meest populaire en vaak meest winstgevende weddenschapsmarkten is de markt van Totalen Over/Onder. Hieronder geven we je enkele belangrijke overwegingen die je in gedachten moet houden bij het plaatsen van weddenschappen!

Wat is inzetten op Over/Onder?

Het totaal aantal doelpunten is het aantal goals dat we denken dat zal worden gescoord in een voetbalwedstrijd. Je kan kiezen  voor meer dan of minder dan dat aantal. Als het totale aantal doelpunten gelijk is aan het vooropgestelde aantal wordt je inzet terugbetaald.

Bijvoorbeeld, als we inzetten op minder dan 2,5 in een bepaalde voetbalwedstrijd winnen we als de wedstrijd eindigt met een maximum van 2 doelpunten, dat wil zeggen als ze eindigt op 0-0, 0-1, 1-0, 1-1, 2-0 of 0-2. Omgekeerd winnen we bij een inzet op meer dan 2,5 als de wedstrijd eindigt op drie of meer doelpunten. Er is bij deze inzet geen terugbetaling mogelijk omdat de wedstrijd niet kan eindigen met 2,5 doelpunten!

Cijfers correct analyseren

Probeer statistieken te analyseren die een goede indicatie kunnen geven over de vorm van een team en het werkelijke potentieel tot scoren. Daarbij mag je een analyse van het recente doelpuntenverleden niet over het hoofd zien. Een zekere manier om voortdurend aan de verkeerde kant van een weddenschap op Over/Onder uit te komen, is als je je gemakkelijk laat verleiden door een recente reeks van wedstrijden met hoge of lage scores. Bekijk de scores over de laatste 20 wedstrijden, of zelfs langer.

Houd rekening met gebeurtenissen in plaats van met gemiddeldes

Gemiddeldes zijn goed als het gaat om de analyse van een grote reeks met beperkt variërende scores. Het probleem is echter dat zelfs bij een reeks van bijvoorbeeld 15 wedstrijden het gemiddelde kan worden verstoord door één onregelmatig resultaat. In de Jupiler Pro League in België scoorde leider Club Brugge meer dan 3,5 goals in 10 van de 14 thuiswedstrijden (71%). Dit weekend staat het tegenover Kortrijk in het Jan Breydel stadion…

Mooie waarde op ‘Totaal aantal doelpunten meer dan 3,5’ in de wedstrijd tussen Club Brugge en Kortrijk @2,19!

Strategie bij liveweddenschappen

Bij het livewedden op deze markt is het altijd belangrijk te onthouden dat er meer doelpunten worden gescoord in de tweede dan in de eerste helft. In de Premier League dit seizoen scoorden tot nu toe 17 van de 20 clubs meer goals in de tweede helft dan in de eerste. Sommige teams lijken vaak laat in de wedstrijd te scoren. Dit kan je helpen om mooie waardes te vinden bij live weddenschappen. Een voorbeeld hiervan is Manchester City, dat 65% van zijn doelpunten scoorde in de tweede helft!

Je kunt kiezen voor ‘Hoogst scorende helft: tweede helft’ @2,05 tussen Manchester City en Chelsea dit weekend!

Case study – Barcelona versus Atlético Madrid

Nu zondag staan de twee eerste ploegen van La Liga tegenover elkaar in Nou Camp. Winst voor Atlético Madrid (@5,25) kan de druk op de Catalaanse gigant doen toenemen. Atlético staat zeven punten achter op Barcelona (@1,67) en is goed op dreef met zeven achtereenvolgende overwinningen in alle competities.

De Madrileense ploeg onder Diego Simeone scoort vlotter sinds kort, maar het goede seizoen is vooral te danken aan de sterke verdediging. Ze hebben de beste verdediging van La Liga met slechts 11 tegendoelpunten in 25 wedstrijden. Van de 25 gespeelde wedstrijden scoorde Atlético maar in 7 wedstrijden meer dan 2 keer en het lijkt onwaarschijnlijk dat ze daarin zullen slagen tegen zo’n sterke tegenstander als Barcelona.

Je kunt kiezen voor ‘Totalen Onder: 2,5’ @1,94 tussen Barça en Atletico!

Natuurlijk heeft niemand altijd gelijk, maar met een beetje huiswerk kan je toch vaker gelijk hebben. Ga naar @goldenpalace.be en ontdek of je je winst op de markt van ‘Totalen Over/Onder’ kunt verhogen!

Commentaires

comments

Het is niet langer mogelijk een reactie te plaatsen.