Geen onderdeel van een categorie — 08/04/2016 at 12:32

EK 2016: Het laatste bal

door

Het EK 2016 zal zeker nieuwe spelers voor het oog van de wereld onthullen, maar het zal ook het laatste grote toernooi zijn voor sommige voetballegenden. Hier vind je onze selectie van voetballegenden die na de zomer niet meer zullen uitkomen voor hun nationale selectie. Mis dus geen enkel doelpunt, controle en assist van hen en maak je klaar voor enkele emotionele momenten!

Zlatan Ibrahimovic (34, Zweden)

Ibra en Zweden hadden aanvankelijk een gecompliceerd verhaal, toen veel spelers en journalisten hem vanwege zijn individualisme de schuld gaven van de slechte prestaties van het nationale team. Vijftien jaar na zijn eerste interland is Zlatan nu een icoon in Zweden dat monumentale en beslissende doelpunten heeft weten te scoren. Hij is de topscoorder aller tijden van Zweden, waaronder 11 doelpunten in de kwalificatiecampagne voor het EK 2016, waarmee hij zijn land naar Frankrijk stuurde. Dankzij zijn persoonlijkheid en zijn prestaties in het tenue van PSG werd hij een grote ster.

Zet in op Zweden – België in groep E van het EK 2016

 

Andrea Pirlo (36, Italië)

Andrea Pirlo maakte zijn officiële debuut met het nationale team in de kwalificatiecampagne voor het EK 2004. Dertien jaar later en na het WK 2006 te winnen zal l’Architetto echt zijn allerlaatste toernooi spelen met la Squadra Azzurra. Eerder kondigde hij aan dat hij in 2014 zou stoppen, maar kwam uiteindelijk op dat besluit terug om Italië te helpen zich te kwalificeren voor het EK 2016 in Frankrijk. Hij zal zeker niet aan iedere wedstrijd beginnen of zelfs spelen, maar zijn ervaring en het respect dat hij van zijn ploeggenoten krijgt zullen extreem waardevol zijn. Wie weet, misschien krijgen we wel een laatste fabuleuze vrije trap van de Italiaanse maestro te zien?

Zet in op België – Italië in groep E van het EK 2016

 

Iker Casillas (34, Spanje)

San Iker heeft alles gewonnen met la Roja. De speler met de meeste interlands van Spanje (166 selecties) won de Europese beker in 2008 en 2012 en de wereldbeker in 2010, en wist 100 keer het doel schoon te houden voor het Spaanse nationale team. Ook al wordt het keepniveau van Casillas nu al 2 jaar bekritiseerd, maar met het duo centraal-achter Ramos – Pique kan hij alsnog enkele cruciale reddingen aan zijn verzameling toevoegen.

Zet in op Spanje – Tsjechië in groep D van het EK 2016

  

Gianluigi Buffon (38, Italië)

 

Ook een andere legendarische keeper zal deze zomer zijn laatste grote toernooi in Frankrijk spelen. Buffon heeft op alle jeugdniveaus voor het Italiaanse nationale team gespeeld en werd de keeper van het basiselftal tijdens de kwalificatiecampagne voor het EK 2000, toen Italië gecoacht werd door Dino Zoff, nog een legende onder de lat. Sindsdien heeft ‘Superman’ 156 wedstrijden voor Italië gespeeld en is nog altijd het langst ongeslagen als keeper in de Europese kwalificatiewedstrijden (568 minuten).

Zet in op België – Italië in groep E van het EK 2016

 

 

Commentaires

comments

Het is niet langer mogelijk een reactie te plaatsen.