De stand van zaken halverwege het seizoen: Welke inschattingen kunnen we maken?

door

Nu het jaar 2015 bijna voorbij is, komt het eerste deel van hetvoetbalseizoen ook tot een eind. Het is tijd om wat conclusies te trekken en inzicht te krijgen wat betreft wedden uit de belangijkste voetbalcompetities om zo 2016 zo goed mogelijk aan te vangen op goldenpalace.be!

Leicester City s Jamie Vardy celebrates opening goal 1 0 during the Barclays Premier League match be

Jupiler Pro League: KV Oostende, een verrassende mededinger in het reguliere seizoen

Wie zou hebben voorspeld dat KV Oostende, 10e in het vorige reguliere seizoen, dit jaar mee zou doen in de top van de JPL? “De Kustboys” bereikten verschillende keren zelfs de kop van de ranglijst en voerden de competite aan na 15 wedstrijddagen met 31 punten. Met de huidige topscoorder Gohi Bi Zoro Cyriac in de gelederen kunnen we erop rekenen dat ze op koers blijven in de strijd om de titel!

Hoewel de meeste favorieten, zoals AA Gent, Club Brugge en Anderlecht daar staan waar verwacht, ervaren sommige van de andere grote namen zware moeilijkheden. Sporting Charleroi bijvoorbeeld worstelt in de weke onderbuik van de ranglijst met slechts 8 overwinningen. Als de Zebra’s niet prompt reageren, dan kan het seizoen 2015-2016 één van de slechtste uit de geschiedenis van de club worden.

Premier League: Leicester City, een blijvende koploper?

Het is één van de grootste verrassingen in Europa: Leicester City, dat vorig jaar amper de 14e plek in de Premier League behaalde, wordt dit jaar gezien als een killer, in staat om elke verdediging te vernietigen. Onlangs hebben ze Chelsea verslagen en gelijkgespeeld tegen Manchester United. Met een ongelooflijke aanvallende geestdrift, aangevoerd door Jamie Vardy, heeft Leicester al 37 doelpunten gescoord in 18 gespeelde wedstrijden. Het lijkt erop dat ze hun succesverhaal kunnen voortzetten en ze kunnen zeker de top 4 van de Premier League in het vizier houden, waarmee ze de kans hebben om volgend jaar in de Champions League uit te komen.

Daar tegenover staat de andere verrassing van de Premier League Chelsea, dat onlangs zijn coach José Mourinho de laan uitstuurde. Chelsea beleeft inderdaad één van de slechtste eerste seizoenshelften in zijn geschiedenis en is niet in staat om het niveau van vorig seizoen te benaderen. De “Blues” doen al niet meer mee om de titel, nu ze rond de 15e plaats van de ranglijst zweven.

Zet nu in op de Premier League!

La Liga: Barcelona, Atlético Madrid en Real Madrid

In La Liga volgen de seizoenen elkaar op en ze zijn allemaal min of meer gelijk. Ook dit jaar domineren Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid de competitie, waarbij ze de outsiders maar weinig gelegenheid laten om de top 3 te bereiken.

De strijd tussen deze 3 teams blijft echter extreem intens, in het bijzonder vanuit een aanvallend perspectief. Deze 3 teams hebben gezamenlijk al 100 doelpunten gemaakt in 16 wedstrijddagen! Bijvoorbeeld, Real Madrid scoorde onlangs 10 doelpunten in één afzonderlijke wedstrijd tegen Rayo Vallecano! Deze clubs houden waarschijnlijk in 2016 hetzelfde tempo aan en een inzet op “totaal aantal doelpunten” wanneer deze teams zwakkere tegenstanders treffen lijkt de manier om een mooie winst te behalen op goldenpalace.be!

Zet nu in op La Liga! 

Ligue 1: niemand kan zich meten met Paris SG 

De teamgenoten van Ibrahimovic doen hun werk weer in de Franse Ligue 1: ze domineren de competitie met 16 overwinningen, 3 gelijke spelen en… 0 nederlagen. De Club van de Franse Hoofdstad betreedt zelfs de winterstop met een record aantal doelpunten in de Ligue 1: maar liefst 51. Het lijkt erop dat niemand PSG kan afhouden van de vierde titel op rij.

Als we naar de rest van de ranglijst kijken, dan merken we twee interessante namen op in de top 5, namelijk Angers en Caen. Met respectievelijk 8 en 9 overwinningen kunnen deze clubs goede inzetmogelijkheden bieden, want ze bewijzen dat ze mee kunnen doen met de favorieten in de Franse Ligue. Angers wist op 1 december gelijk te spelen tegen PSG, terwijl Caen 4 keer scoorde tegen Bordeaux en zo afgelopen november de Girondins met 1-4 versloeg. Een grote waarde kun je vinden door verrassende teams, zoals Angers en Caen, te steunen op Goldenpalace.be!

Zet nu in op de Franse Ligue 1!

wedopjupilerpro

Commentaires

comments

Het is niet langer mogelijk een reactie te plaatsen.