AFC 2019, Geen onderdeel van een categorie — 03/01/2019 at 11:33

Aziatisch kampioenschap voetbal 2019

door

1

Er kan slechts één team kampioen kan worden, maar alle 24 landen die deelnemen aan het Aziatisch kampioenschap voetbal 2019 zullen het gevoel hebben dat ze er klaar voor zijn de winnaar van 2015, Australië, te onttronen! Lees onze vooruitblik op het Aziatisch kampioenschap voetbal 2019 en ontdek onze aantrekkelijke weddenschappen!

Achtergrondinformatie

Het Aziatisch kampioenschap voetbal 2019 wordt de zeventiende editie van het continentale voetbalkampioenschap. Het vindt om de vier jaar plaats en gaat nu door in de Verenigde Arabische Emiraten van 5 januari tot en met 1 februari 2019. Australië start als titelverdediger, nadat het vorige keer Zuid-Korea versloeg in de finale in Sydney. De uitbreiding van het aantal deelnemende landen tot 24 zou nog meer spektakel moeten toevoegen aan dit continentale toernooi!

Overzicht groepen (met noteringen)

Groep A Groep B
Verenigde Arabische Emiraten (gastland) (@9,50) Australië (@5,75)
Thailand (@74,00) Syrië (@35,00)
India (@940,00) Palestina (@600,00)
Bahrein (@130,00) Jordanië (@120,00)

 

Groep C Groep D
Zuid-Korea (@4,75) Iran (@4,55)
China (@39,00) Irak (@13,50)
Kirgizië (@860,00) Vietnam (@400,00)
Filippijnen (@940,00) Jemen (@940,00)

 

Groep E Groep F
Saoedi-Arabië (@8,75) Japan (@4,70)
Qatar (@32,00) Oezbekistan (@21,00)
Libanon (@270,00) Oman (@115,00)
Noord-Korea (@240,00) Turkmenistan (@940,00)

 

Favorieten

Japan

Door de fantastische prestatie op de Wereldbeker in Rusland vorige zomer, waarin de ploeg in de 1/8ste finales strijdend ten onder ging tegen België, is Japan een van de te volgen ploegen op dit toernooi. Sinds hij de leiding overnam als hoofdcoach, heeft Hajime Moriyasu zijn ploeg in vijf wedstrijden naar vier overwinningen en één gelijkspel geleid. Kan het meest succesvolle team in de geschiedenis van het Aziatisch kampioenschap voetbal zijn eerste toernooi sinds 2011 winnen?

Japan hoopt op een vliegende start tegen Turkmenistan. Een inzet op ‘Aziatische handicap: Japan (-2)’ @1,70 biedt hier een mooie waarde!

Australië

De titelverdediger is verzwakt door blessures van de sleutelspelers Aaron Mooy en Mathew Leckie, die beiden een groot deel van de groepsfase en mogelijk nog meer wedstrijden zullen moeten missen. Met de recente bekendmaking dat legend Tim Cahill ermee stopt, zullen de Socceroo’s hopen op beter nieuws in aanloop naar hun openingswedstrijd tegen groepsrivaal Jordanië.

‘Totalen Over 2,5′ in de openingswedstrijd van Australië tegen Jordanië biedt hier een behoorlijke waarde @1,80!

Zuid-Korea

Het is bijna 60 jaar geleden dat Zuid-Korea voor het laatst het Aziatisch kampioenschap voetbal won. In de finale van 2015 moest de slapende reus het afleggen tegen Australië. Ervaren coach Paulo Bento heeft in zes wedstrijden nog niet verloren sinds hij aan het roer kwam in augustus. Hij koos voor een ploeg vol ervaren spelers uit de Premier League, waaronder Son Heung-min van Tottenham en Ki Sung-yueng van Newcastle United.

Zuid-Korea start als torenhoog favoriet in zijn openingswedstrijd tegen de Filippijnen. Een inzet op ‘Correcte score: 4-0′ @4,90 is hier misschien wel een gokje waard!

Sleutelspelers

Son Heung-min (Zuid-Korea)

Kan sterspeler Son Heung-min van Tottenham Hotspur zijn land helpen om na 59 jaar opnieuw tot continentale winnaar gekroond te worden? Son scoorde dit seizoen in de Premier League al een sensationeel aantal van acht doelpunten. De aanvaller van Spurs blijft in afspraak met zijn club de twee eerste wedstrijden op de bank in ruil voor zijn vrijgave voor de Aziatische Spelen vorig jaar. Verwacht dat hij de voorpagina’s haalt als de knock-outfase eraan komt!

Sardar Azmoun (Iran)

Met zijn onvermoeibare druk op verdedigers, slimme looppassen en het vermogen om zijn teamgenoten in het spel te betrekken, kan de Iraanse spits Sardar Azmoun dit jaar een grote stempel drukken op het toernooi. De in Rusland spelende aanvaller kan uitpakken met een uitstekend scoringsrecord voor zijn land: 23 doelpunten in 36 wedstrijden en twee goals in vier wedstrijden in het Aziatisch kampioenschap 2015 in Australië.

Interessante weetjes

  • Iran is het hoogst gerangschikte team dat naar het toernooi gaat (29e op de wereldranglijst)
  • Sunil Chhetri uit India scoorde het hoogste aantal internationale doelpunten (65 goals in 103 wedstrijden)
  • Jemen neemt voor het eerst deel aan het Aziatische kampioenschap
  • Geen enkel team won dit voetbalkampioenschap meer dan Japan (4 overwinningen)

Ga naar @goldenpalace.be via het mobiele weddenschapsplatform, van waaruit je toegang krijgt tot de beste weddenschapsmarkten, samen met de mogelijkheid om je inzetten live te doen terwijl je naar je favoriete wedstrijden kijkt!

Commentaires

comments

Het is niet langer mogelijk een reactie te plaatsen.