Tennis — 17/01/2018 at 13:04

Australian Open 2018 – Weddenschapspreview

door

15 januari – 28 januari

1

We richten onze aandacht op Melbourne Park, Australië, waar de grootste namen van het professionele tenniscircuit strijden om de eerste Grand Slam van 2018 te winnen. Laten we dieper ingaan op de verschillende delen van het toernooi zodat we onze winsten kunnen maximaliseren!

Een aantal van de topspelers bij de mannen – waaronder Novak Djokovic en Stan Wawrinka – zitten met aanzienlijke twijfels wegens blessures, terwijl Andy Murray en Kei Nishikori behoren tot de opvallende afwezigen van het toernooi. De finalisten van vorig jaar, Roger Federer en Rafael Nadal, zijn opnieuw favoriet om de finale te bereiken.

Bij de vrouwen zijn er, zelfs zonder Serena Williams, tal van speelsters uit de top van de WTA-ranking die zullen proberen om Simona Halep van de topplaats te verdrijven. Caroline Wozniacki, Garbiñe Muguruza, Karolina Pliskova, Jelena Ostapenko en Elina Svitolina kunnen bij winst allen de toppositie innemen.

Hou rekening met de speelomstandigheden

Specifieke kenmerken van het toernooi

  • Vijf sets: de Australian Open is de eerste Grand Slam van het tennisseizoen 2018 en de spelers krijgen hun eerste wedstrijden met vijf sets van het jaar. Het resultaat van de langere “beste van vijf sets”-wedstrijden ten opzichte van de traditionele “beste van drie sets”-wedstrijden kan vaak in het voordeel van de favoriete speler zijn. Een mogelijke formule om de kans van een speler op het winnen van een set te berekenen is de prestaties in onderlinge wedstrijden na te gaan en op te tellen hoeveel sets elke speler heeft gewonnen tegen de andere en zo het winstpercentage uit te rekenen.
  • Harde tennisbaan: een opmerkelijke factor in eventuele voorspellingsoverwegingen zijn de omstandigheden, en voornamelijk het baanoppervlak in elk toernooi. In Melbourne zullen sommige spelers minder of meer effectief zijn omdat de snelheid van het spel sneller is op een harde baan. Federer beweegt zich nog steeds goed en blijft de man om te verslaan op de snelle banen in Melbourne, omdat ze perfect passen bij zijn spel.
  • Het weer: het toernooi wordt elk jaar in januari gespeeld, wat eigenlijk het zomerseizoen is in Australië. Door het warme weer springt de bal feller en levendiger, wat betekent dat hij meer draait en sneller door de lucht gaat. Dat is geschikt voor spelers die veel spin op de bal plaatsen en het spel graag in een snel tempo spelen. Hoe kouder het is, hoe makkelijker de bal te lezen is – dit is meer geschikt voor grote opslagspelers omdat de bal over het oppervlak glijdt. Het zullen de spelers met de beste fitheid en uithoudingsvermogen zijn die de laatste rondes zullen bereiken, dus verwacht dat Rafael Nadal, Stan Wawrinka en Angelique Kerber goed zullen presteren.

Verhoog je inzetwaarde en winst met liveweddenschappen

Er zijn een aantal omgevingstriggers die in je voordeel kunnen werken als je besluit om te wedden op tennis. Als je de wedstrijd volgt op tv of via live streaming, zal het gemakkelijker te zien zijn of een speler of speelster die aan een comeback werkt op dreef raakt, of als een opslagspeler begint te haperen.

Hier zijn enkele punten om te overwegen wanneer je live gaat wedden:

Breakpoints

Breakpoints zijn iets om op te letten als je weddenschappen op bepaalde spelers overweegt. Het is belangrijk om te kijken naar de breakpoints in het vorige game van een speler. Vaak als een speler niet door het spel van zijn of haar tegenstander breekt, leidt de factor van de teleurstelling ertoe dat die speler zelf breekt in het volgende servicegame.

Weddenschappen op games

Wedden op het resultaat van een wedstrijd betekent dat we voorspellen wie de volgende punten haalt om het game te winnen terwijl de actie zich ontvouwt. De kansen zullen echter voor elke score veranderen, dus het is een kwestie van het vinden van een balans tussen hoge kansen en veilige weddenschappen! Bijvoorbeeld, als Elina Svitolina 15 – 40 achter staat in een game tegen een laag geklasseerde speler, bestaat er een mogelijkheid dat Svitolina terugkeert dankzij haar uitstekende opslag. De kansen dat zij het game wint zijn gestegen, en je kunt een mooie winst maken.

Wedden op sets

Terwijl de grootste spelers hier en daar soms een set kunnen verliezen, vinden er in het tennis, wanneer de favorieten het momentum aan hun kant hebben, slechts zelden een ommekeer plaats. Een slimme zet zou zijn om een paar games van de wedstrijd te bekijken en erachter te komen welke speler de set domineert. Je kunt dan veiliger inzetten op de betreffende speler! Het is bijvoorbeeld niet erg riskant om te wedden dat Roger Federer de set zal winnen als hij 5-3 leidt.

Nuttige statistieken

  • Roger Federer: won 37 keer en verloor 13 keer in de laatste 50 wedstrijden tegen spelers uit de top 10.
  • Rafael Nadal: won 27 keer en verloor 23 keer in de laatste 50 wedstrijden tegen spelers uit de top 10.
  • David Goffin: won 14 keer en verloor 36 keer in de laatste 50 wedstrijden tegen spelers uit de top 10.
  • Roger Federer: won 71,2% opslagpunten op hardcourt in de afgelopen 12 maanden
  • Elina Svitolina: won 60,0% opslagpunten op hardcourt in de afgelopen 12 maanden

Bekijk @goldenpaldenpalace.be voor al je Australian Open-weddenschappen. Gebruik je mobiele toestel om gemakkelijk toegang te krijgen tot de nieuwste odds en profiteer van een ruim aanbod aan liveweddenschapsopties!

 

Commentaires

comments

Het is niet langer mogelijk een reactie te plaatsen.