Tennis — 09/01/2019 at 12:20

2019 Australian Open Betting Preview

door

14 – 27 januari

1

De eerste grandslam van 2019 nadert snel: de grootste namen van het professionele tenniscircuit staan klaar om te strijden voor de eerste titel van 2019. Bekijk onze voorspellingsvoorbeschouwing en ontdek hoe je je rendement kunt maximaliseren!

Achtergrondinfo

Het toernooi vindt plaats tussen14 en 27 januari in Melbourne Park, Australië. Het is de 107e editie van het evenement en de 51e Australian Open van het Open-tijdperk. Dit wordt ook de eerste Australian Open met tie-breaks in de laatste set, die in alle wedstrijdformaten zullen worden ingevoerd. Wanneer een wedstrijd in de laatste set eindigt op 6-6, wint de speler die het eerst 10 punten scoort en minstens 2 punten voorsprong heeft. En voor de eerste keer wordt bij de mannen na de derde set een pauze van 10 minuten tegen de hitte ingelast.

Australian Open bij de mannen

Bij de mannen lijken heel wat sterspelers die hun dominantie van de voorbije jaren op het tenniscircuit willen behouden aanwezig te zijn. De Zwitserse maestro Roger Federer (@5.25) start aan het toernooi als titelverdediger nadat hij al zes keer de Australian Open won. Ondanks het feit dat Novak Djokovic (@2.20) in 2018 vroegtijdig werd uitgeschakeld, presteerde de zesvoudige winnaar van de Australian Open sterk in het verdere verloop van het jaar en won hij zowel Wimbledon als de US Open. Door blessures kende Rafael Nadal (@7.75) een moeilijke voorbereiding. Twee maanden geleden werd hij geopereerd aan de voet en vorige week moest hij zich terugtrekken uit Brisbane. Alexander Zverev (@9.25), de held van de ATP World Tour Finals, is een jonge speler die zich wil bewijzen op het grootste podium en moet dus zeker in het oog worden gehouden.

Australian Open bij de vrouwen

Titelverdedigster Caroline Wozniacki (@17.25) won haar eerste grandslamtitel in Melbourne, maar maakte geen indruk op de drie overige grandslamtoernooien. Ook bij zevenvoudig kampioene Serena Williams (@4.70) worden vraagtekens geplaatst, nadat ze zowel de finale op de Australian Open als op Wimbledon verloor. Simona Halep (@10.75) kan op basis van haar laatste optreden in Melbourne vorig jaar en winst op Rolland Garros hier zeker ver geraken. En de 21-jarige Japanse sensatie Naomi Osaka (@9.25) verraste de wereld vorig jaar door Serena Williams met gemak te verslaan in de finale van de US Open en zo haar eerste grote trofee binnen te halen. Zou ze een tweede grand slam op rij kunnen winnen?

Houd rekening met de speelomstandigheden

Specifieke kenmerken van het toernooi

  • Vijf sets: de Australian Open is de eerste grand slam van het tennisseizoen 2019 en is voor de spelers dit jaar het eerste toernooi met wedstrijden in vijf sets. Het resultaat van de langere ‘beste in vijf sets’ ten opzichte van de traditionele ‘beste in drie sets’ kan vaak in het voordeel van de favoriet spelen. Een mogelijke formule voor het berekenen van de kans op winst van een set is om het resultaat van de onderlinge wedstrijden met de tegenstander te bekijken, vervolgens op te tellen hoeveel sets de spelers tegen elkaar hebben gewonnen en dan het winstpercentage te berekenen.
  • Fitheid & vorm: het eerste waar je rekening mee moet houden is de fitheid en de vorm van de betrokken spelers, want sommigen verschijnen mogelijk niet 100% aan de start van het toernooi. Spelers hebben na het seizoen 2018 waarschijnlijk een lange onderbreking gehad, en de ene heeft meer tijd nodig dan de andere om opnieuw de beste vorm terug te vinden. Er zijn ook vraagtekens bij de fitheid van Rafael Nadal, die zich vorige week de Brisbane International verliet met een dijblessure.

Verhoog je inzetwaarde en winst dankzij live weddenschappen

Live-tennisweddenschappen zijn populair vanwege de uitstekende noteringen die er worden aangeboden. Wedders kunnen op elk moment tijdens een wedstrijd wedden op de winnaar van het volgende punt, game, set of wedstrijd. Deze strategie werkt goed wanneer een van de favoriete spelers langzaam aan een wedstrijd start, en inzetten op spelers als Djokovic of Williams om van een setachterstand terug te komen en te winnen zal voor velen dit jaar wellicht een weddenschapsstrategie zijn.

Hier vind je enkele andere opties om te overwegen wanneer je live weddenschappen aangaat:

Wedden op games

Wedden op het resultaat van een game betekent voorspellen wie de volgende punten scoort en de game zal winnen op het moment dat deze nog bezig is. De odds zullen bij elke score wijzigen, dus het is een kwestie van het vinden van een evenwicht tussen hoge odds en veilige weddenschappen!

Bijvoorbeeld, als Naomi Osaka 15-40 achterstaat in een game tegen een lager geklasseerde speelster, dan kan je rekenen op de mogelijkheid van een comeback dankzij Osaka’s uitstekende opslag. Haar notering bij winst van de game stijgen, wat je misschien een mooie winst kan opleveren.

Wedden op sets

In het tennis kunnen zelfs de grootste spelers nu en dan eens een set verliezen. Wanneer de favorieten het momentum evenwel aan hun kant hebben, zal dat zelden nog veranderen. Een slimme zet zou zijn om een paar games in een wedstrijd te wachten en te kijken welke speler de set domineert. Dan kan je een veiligere inzet plaatsen op de speler in kwestie. Het is bijvoorbeeld niet erg riskant om te wedden op winst voor Roger Federer in een set wanneer hij 5-3 leidt.

Ga naar @goldenpalace.be voor al je weddenschappen op de Australian Open 2019. Gebruik je mobiele apparaat om gemakkelijk toegang te krijgen tot de laatste odds en profiteer van een verscheidenheid aan live weddenschappen!

Commentaires

comments

Het is niet langer mogelijk een reactie te plaatsen.